ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΥ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
EΛEE

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΥ

Οδηγός για τη σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας στην επικοινωνία

Το Κόκκινο Βιβλιαράκι του Κειμενογράφου αποτελεί μια από τις δράσεις της Ένωσης Εταιριών Διαφήμισης & Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ) στον άξονα της καλλιέργειας της επαγγελματικής ηθικής και της κοινωνικής ευθύνης της.

Το Κόκκινο Βιβλιαράκι του Κειμενογράφου δεν είναι λεξικό. Είναι ένας οδηγός, ένα «συναξάρι» που περιέχει τους κανόνες της ελληνικής γλώσσας. Φιλοδοξία μας είναι να γίνει το σημείο αναφοράς για θέματα καλής χρήσης της γλώσσας. Απευθύνεται στους επαγγελματίες του χώρου της επικοινωνίας αλλά και σε όλους αυτούς που επιθυμούν από προσωπική ή επαγγελματική «διαστροφή» να γράφουν και να μιλούν σωστά ελληνικά. Σε αυτούς που καταλαβαίνουν ή θέλουν να μάθουν τη διαφορά ανάμεσα στο που και το πού, στο ό,τι και το ότι, στην επιρροή και την επήρεια

Συντελεστές της έκδοσης: Τη συντακτική ομάδα αποτέλεσαν η κα Χρύσα Ξενάκη, η κα Σοφία Σφυρόερα και ο κ. Ηρακλής Γιωτγιάννης. Η ηλεκτρονική επεξεργασία έγινε από την κα Ασπασία Κυριακού. Το σχεδιασμό εξωφύλλου ανέλαβε η κα Νία Παππά. Τέλος, την επιμέλεια και παραγωγή της έκδοσης είχαν οι εκδόσεις «Πεδίο».